17 Şubat 2011 Perşembe

Yardım Edin:(((((((

Dün itibari ile izinliyim. Kaç gün mü? Ahhhh bir bilsem bakıcı bulana kadar:((

Çorum'a gelirken anneannemizde bizimle gelmişti ve bu zamana kadar o baktı kızıma. Pazartesi günü Ankara'ya kontrole gitti. Babaannemde bizde iki günde o idare etti ama annemin hastanedeki işi uzayınca mecburen dün izin aldım. İşin kötü tarafı annemler Ankara dönüşü hemen Tokat'a gidecekler ve ben hala bakıcı bu-la-ma-dımmmm.

Tanımadığım bilmediğim bir yer bu işle ilgilenen şirket tarzı biyerde yok elimden gelen sadece iş çevreme haber bırakmak. Geri dönüş oluyor tabiki ama....

2 tane 27 yaşında evli ama çocuğu olmayan bayan geldi. Biri eşim tedavi oluyor dedi, diğeri 5 yıllık evliymiş ve çocuk düşünmüyormuş!!!

Şimdi ben bunlara nasıl evet diyim? Ya bir kaç ay sonra hamile kalırlarsa.? Tekrar bakıcı arıycam onamı yanıyım, kızım bu duruma nasıl alışacak onamı yanıyım.....

Bugün biri aradı 3 yaşında kendi çocuğu varmış, çokda ihtiyacı varmış her işimi yaparmış ama çocuğunuda getirecekmiş.

Çocuğunu getirme desem vicdanım el vermedi 3 yaşında çocuğu bırakacak para için. Getir desem kendi kızıma kıyamadım. Aralarında bir yaş var Nehir Naz'ın ne ihtiyacı varsa onunda olacak. Yemek, uyku gibi. Kendi çocuğu ile benim yavrumu bir tutabilecekmi bakım konusunda. Yani iki ucu b.klu değnek...

Kreş..... Çok direndim ama eğer Alpay'ın ve benim iznim bitene kadar da bulamazsak başka çarem kalmayacak gibi.

İzinlerden sonra annemleremi göndersem acaba? Hafta sonlarıda biz gideriz. Bunu düşündüm ama hemen şimdi vazgeçtim olmaz öyle anneden babadan ayrı.

Bu arada birde kızımı alıştırmak var bu bakıcı meselesine. Bugün biraz konuşalım dedim;

Nehir Naz biliyormusun bize bir teyze gelecek
yedennnn
sana bakmak için
hayıyyy delmesin mana sen bak
tabiki ben bakacağım kızım oda bana yardım edecek
yaaaa anne yaydım etmesin şana sen bak
peki ben işe gidince nolacak
........

Acaba.... acaba.... acaba........Çıkmazdayım arkadaşlar, lütfen bana yardımcı olun. Çok mu inceliyorum? Saçma sapan ayrıntılaramı takılıyorum? Evinde bakıcı olan anneler çocuğunuz bu duruma kolay alıştımı?

19 yorum:

  1. işişn zor .dediğin gibi ince elemek gerekirr.yardım etmek isterdim lakin bu konuda bir fikrim yok yani bakıcı nsıl olmalı hakkında.ama kreş iyi değilmi hem okuduğum bir yazıda 1,5 yaştan itibaren kreşler çocuk üzerinde etkisi çok iyiymiş.sosyalleşmesi,kendine güvenmesi acısından.
    kolaylıklar dilerim

    YanıtlaSil
  2. Ben şanslıydım 8 aylıktan itibaren annem baktı. 2.5 yaşında da yarım günle başlayıp kreşe verdik. Evde bakım onusunda endişelerim var hep. Çok güvenmek lazım.
    Ama kreş daha olumlu bence kreşe ver. Sonuçta bir işletme orası ve maalesef biz de müşteri memnun kalmamız için uğraşıyorlar.
    Yaşıtları ile bir arada olacak hem. Kreşi izleyebiliyorsun da.
    Çok incelemiyorsun çocuklarımız için herşey ama ben kreşe ver derim.

    YanıtlaSil
  3. Manolya çok çok çok zor bir süreç. ben bakıcı yerine kreşi tavsiye edenlerdenim. Bakıcıyı tanımıyorsun. Onu tanımak için, kızının alışması için ihtiyacın olan süreye(izne) sahip misin? Kreş için evet küçük ama hiç tanımadığın şehirde tanımadığın biriyle başbaşa bırakmak da bana uymuyor. Allah yardımcınız olsun arkadaşım

    Not: bu aralar kızım kreşe giderken sabahları yine ağlamaya başladı. Beni bırakmak istemiyor. Buna rağmen yine de kreş diyorum ben.

    YanıtlaSil
  4. ben kendim büyüttüm ama anlamıyorda değilim.bakıcı beni korkutmuştur ne bileyim tv den gördüklerim filan.şimdi saol içime su serptin filan diye düşünebilirsin ama çok emin için rahat birine vermelisin hatta akraban varsa güvendiğin ihtiyacı olan neden düşünmüyorsun.en azından çocuğa sabırlı davranır

    YanıtlaSil
  5. Sen çorumdamısın ya inanmıyorum.

    Bende çorumdan istanbula evlenip geldim.
    Ah çorum ah...

    Benim yerimede havasını kokla çok özledim oraları ve istersen ben sana yardımcı olurum.

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. kolay gelsin canım.ama çocuğunu göndermek pek iyi fikir değil bence.kreşe vermen ondan daha mantıklı.çorumun içinde yaşasamyardım ederdim ama bakıcı konusunda.insanlara güvenmek te çok zor.haklısın.sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. Eski bir anaokulu öğretmeni olarak tavsiyem kreşe göndermem , sosyalleşmesi açısından ,kendini ifade etme yetisinin güçlenmesşi açısından , el kol becerılerını gelıstırmesı acısından en dogrusu bence bu..

    Diğer türlü çocuk eğitimi konusun da ilk senin çocuğunla deneyim kazanacak birilerinin mınık melegıne ne kadar yardımı dokunacagının mukayesesını yapman lazım..

    Artık kreşler velılerın her ıstedıklerı an cocuklarını gorebıleceklerı teknolojı ıle donanımlı..

    Sana tavsıyem krese vermeden once , vermeyı dusundugun kresın ogrencı annelerı ıle konusman , onları dusuncelerı onemlı, ogretmenı ıle tanısman eger elek. alabılırsen ıcın rahat olsun..

    Krese devam ederse sık sık ani baskınlarla ıcını rahatlatabılırsın..

    Sevgıler..

    YanıtlaSil
  8. Canım ben bakıcı bulmuşsundur diyordum ama bulamadın demek üzüldüm:(
    Bakıcı işi kolay değil ben hiç düşünmedim ama çalışan ve bakıcıdan muzdarib olan çok arkadaşlarım var.Arayıp haber vermeden ya da aynı gün arayarak gelmiyorum diyenler,evi kendi evi zannedip misafir kabul edenler...
    Liste böyle uzar gider çok takılmıyorsun düzgün birisini bulmak zor çok zor.
    Tanıdık bildik birileri olsa bir nebze daha rahat olur.
    Nacizane tavsiyem düzgün bir kreş olur.En azından güvenilir oluyorlar.Senin de için rahat olur,kuzucukta en azından orada arkadaşları ile olur.
    Allah kolaylık versin canım.
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. sezobigo; ama 3 yaşından önce kreşi kesinlikle tavsiye etmiyorlar diye biliyorum ben...

    Nehir İda; günenlik açısından evet kreş daha iyi ama okuldan soğuyor çocuklar deniliyorya acaba ne kadar doğru?

    Küçük Mucizem; Ahhh Nil ahhh ne yapacam bileniyorum ama tavsiyen için teşekkürler sanki kreş aklıma yattı gibi.

    SerpiL; Canım benim yeni tayinimiz çıktı Çorum'a ve bildiğim hiç kimse yok.

    @ysun; Yetiş @ysun yardıma ne kadar ihtiyacım var bir bilsen...

    sevda; Sorunda bu işte bulsam bile evimi canımı emanet edip gideceğim bu devirde çok zor çokkk.

    Şenay - Doğa; Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  10. İkiz Annesi;bende bu kadar tavsiyeden sonra kreş diyeceğim sanırım...

    YanıtlaSil
  11. Oğluma 3.de iyi bakıcıyı bulabildim, 9 aydan beri onunlayız,hoş şimdi 30 aylıktan beri kreşe gidiyor. bence Nehir Naz artık kreşe gidebilir zaten yaz da geliyor, hasatalık süreci olmaz, boşuna bakıcı olayına girme derim. Alışması zaman alacaktı-bizimki 3 hafta aldı ama olsun kreş gerçekten faydalı oluyor.sevgiler

    YanıtlaSil
  12. hayır canım çok incelemiyorsun bence. canının içini emanet edeceksin tabiki incelemek lazım.ben eskişehirdeyim.bende bakıcı kabusu yaşıyorum.bu yılın başından beri 2 oldu.allah hayırlı insanlarla karşılaşmak nasip etsin canım. öpüyorum...

    YanıtlaSil
  13. benim aslında çok iyi bir fikrim var bana gönder teyzoş ona çok iyi bakar emin ol.Bence bir düşün derim.

    YanıtlaSil
  14. televizynda falan o kadar kötü bakıcılar gördükten sonra bakıcı konusunda cok ince eleyip sık dokumak lazım bence, kreş sanırım daha güvenli

    YanıtlaSil
  15. Bence kreşe vermelisin...Eve özellikle bakıcı alma konusu beni hep korkutmuştur.Şuan bende kreş arıyorum , yarım gün için ; sadece öğleden sonraları bırakacağım.Aile apartmanındayım eşimin annesi anaokulu öğretmeni ama hiç mesleğini yapmamış eşim ona bile bırakmıyor , eltim moldovyalı sürekli ağzımı arıyor , bakıcımı arıyorsun , ben bakarım diye. Ama ikisinede asla bırakmam...En azından bensiz zamanlarında yaşıtlarıyla kaliteli zaman geçirsin istiyorum.Kreş bence en uygun tercih , fikirlerimi paylaşmak istedim arkadaşım..inş.yardımcı olmuştur

    YanıtlaSil
  16. Hemen hemen her blogda bu tarz yazilara rastliyorum ve hepsinde ayni seyi yaziyoruM. Bence kres...

    Neden?

    1) Cocugun sosyallesiyor.
    2) Kresde birden fazla calisan oldugundan, cocuga daha iyi bakiliyor, oysa evdeki kisinin ne yaptigi onun vicdanina kalmis.
    3) Eve aldigin kisi acaba cocugunla aktiviteler yapacakmi yoksa onu televizyonun karsisina birakip kendi havasinda mi olacak ( ben cihani asla televizyonun karsisinda birakmam. sussa bile. Cocugum aptal olmasin ama )
    4) kresde cocugun yaraticiligi gelisir. Hergun el becerileri aktiviteleri yaparlar. Cocuk bile ev ortamindan slklir bu sekilde hava almis olur.

    ben senin yerinde olsam dusunmem bile, kres arayislarina girerdim. Eylulde okula baslayacagimdan bizde cihani krese verecegiz ve daha 1 yasinda olacak, ama ben hic sorun yapmiyorum.

    YanıtlaSil
  17. ooo zor durum, kolay gelsin. anne değilim ama sanki kreş pek uygun. sevgiler

    YanıtlaSil
  18. bir ödül takdim etmek isterim Ballı Lokmaya
    kabul buyurursan eğer :)

    YanıtlaSil
  19. Bir Annenin Paylaşımları; Hepsi doğruda onu şimdiden evden koparmak istemiyorum daha çok küçük...

    keyf_i sibel; Amin... İnşallah iyi birini bulurum:((

    TEYZOŞ; Ayyy çok teşekküre ettik biz almayalımmmm:)))

    Gök; Allah o tvdeki bakıcıları kahretsin, yolumuza çıkarmasın öylesini.

    içimizdeki karnaval; Evet çok riskli ama dedimya daha çok küçük kızım, sabahın köründe onu yollara dökmeye içim el vermiyor:((

    Taze Anne; Hepsi çok doğru tabiki kreşede gidecek benim tereddütüm şu an erken olduğu...

    birdy; Her zorluğuna rağmen çok güzel bir duygu annelik, umarım sende yaşarsın.

    Aynur (Küçük Hala); Estağfurullah ne demek çok mutlu oluruz:)))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...