7 Şubat 2011 Pazartesi

Sizde de böyle mi?


Uykusuzluk..... Aslında 2 senedir alıştım artık ama büyüdüğünü düşündüğüm zaman tahammülüm azalıyor işte. O artık bebek değil ki...Gündüz üzerini giydirirken "kızım pantolonun küçülmüş büyümüşsün" deyince, "evvettt, men büyüdümm kodaa dana oydummm" demesini biliyor ama:))

Dün gece saat gece yarısını çoktan geçmiş ama kızım hala uyanık ve cin gibi. Tamam sabah geç kalktı dolayısıyla öğlen uykusuda gecikti ama insaf, anne sabah işe gidecek malum hafta sonu yorgunluğuda var biraz anlayış kızımmm...

23.00'e kadar bekledim keyfini yetmesini ama nerdeeee... Hala etrafa çene yetiştiriyor. Neyse zar zor aldım uyku saati deyip götürdüm odasına. Önceden sallayarak uyutuyordum, anneannemiz şimdi yatağa yatırıp uyutuyormuş. Ona alışmış tabiki hemen bizimki ama bir farkla. Ben uyuturken meme emmek istiyor. Ne var bunda emsin diyeceksiniz, böyle bir emme olamaz arkadaşlar saatlerce uyusa bile memeyi bırakmak istemiyor...

Hiç bilmiyormuş pozlarında aldım ayağıma sallamaya başladım.

-annee sayyama yatağa yatıyyy
-tamam ama meme emmek yok zararlıymış
-tamammmm (yattık yatağa, aradan biraz zaman geçti)
-annnee veysene
-ne veriyim kızım
-seyyyyyyyy, meme vey meme:)))

Dayanamadım verdim memeyi buraya kadar herşey normal. Uyudu sandım, memeyi çektim. Sen misin memeyi çeken, başladı bağıra bağıra ağlamaya. Tabii bu arada saatlerdir uğraşmanın verdiği delilik halleri içinde o ağlıyor ben bağırıyorum ve aldım ayağıma sallamaya başladım. "anneeee yütfennn uyutmaaaaaa" nidalarını hiç duymadan sallıyorum. eeeeeeeee eeeeeeee eeeeeeeeeeee.

Bu seslere dayanamayıp anneannemiz ve babamız daldı odaya.

Alpay: inatlaşma yavrum çocukla...
Annem: Böylede uyutulmaz ki havale geçirecek çocuk perişan oldu...

Aldılar Nehir Naz'ı çıktılar odadan ama "anne dellll" diye hala ağlıyor. Çare yok bende kalktım. Allahım oynadık, hikayeler okundu, "bu diğilll öyübü" tamam öbürünüde okuduk. Sonra hikayenin uykusu geldi deyip tekrar yatırdım.

Yatağın içinde yapmadığı kalmadı. Önce hikayeleri tekrar bana anlattı, emdiiiiii, döndü durdu. Bir ara elleriyle bişey yapmaya başladı.

-Napıyosun kızım
-üçcennnn
-naptımm anne
-üçgen
-hayıyyyy döytgen

Allahım sabır gecenin in yarısı geometri dersi:))))

Sonra tekrar;

-anneeee didelim
-nereye kızım?
-sayonaaa
-ama herkez yattı salonda büyükbabane uyuyur sadece senin odan boş
-anneeee büyütmamane menim odamda uyumazmı?

Çareler tükenir mi Nehir Naz'da salonu boşaltacak ki oraya gitsin:)))

Sonra ne olduysa aniden döndü arkasını, sokuldu bana ve hemen uyudu. Saatlerdir uğraşan ben, bu duruma inanamadım. Halime acıdı sanırım yada uyku iyice sıkıştırdı. Ama sebep her neysede uyumasına çok sevindim:))))

17 yorum:

  1. hahahaaaa :)))
    Bunların içine uyku diyince delilik kaçıyor galiba :))
    Uyku dem de ne dersen de...
    Benimki şimdi saat 8,30 da yatakta okul zamanı... Darısı seninde başına :)) 4 sene sonra tabiii :)))

    YanıtlaSil
  2. oytunla hayat; neyse çok değil 4 sene kalmış uyumama:)))

    YanıtlaSil
  3. hehe ayh çok şekermiş siz çok çekiyorsunuz belli ama ben okurken çok güldüm :)) Allah kolaylık versin :)

    YanıtlaSil
  4. Uykusuz bırakmış ama çok eğlendirmiş Nehir Naz...

    YanıtlaSil
  5. men büyüdümm kodaa dana oydummm :)) çok tatlı :)) Aynı uyku sorunları bizde de oluyor.Uyumak istemediği zaman evin bütün ışıklarını kapatıyoruz,herkez yatıyormuş gibi yapıyor.Kızım bak elektrikler kesilmiş herkez uyuyor diyorum.Bazen inanmıyor kalkıp bakıyor.Etrafi karanlık görünce oda hemen gelip uyuyor.Bizde işe yarıyor,belki sizde de yarar :)

    YanıtlaSil
  6. benim oğlan 3 yaşı dolduracak hala düzenli uykum yok birde gece kalkıp benden patetes kızartması ister
    anne olmak gerçekten sabır gerektiren bir iş biz annelerin sanırım bu sebeplerden cennet ayaklarımızın altında

    YanıtlaSil
  7. Gök; Aminnnn hemde kocamanından:)))

    annelili; hemde ne eğlence sormayın...

    abide; bu yöntemi biz tv izlemek istediğinde kullanıyoruz ama uyku için hiç denemedim:)))

    YanıtlaSil
  8. Bizde de aynı uyku vakti deyince ne oluyor anlamıyorum bir enerjidir doluyor içlerine:)Sıpalar 2,5oldular ama bebekliklerinden beri uykuyu sevmezler hala da aynı sabahın köründe de ayaktalar en geç sekizde buna rağmen uyumak istemiyorlar.

    YanıtlaSil
  9. efe ile hayat; bunlar adam akıllı büyüyene kadar bize uyku haram anlaşılan:)))

    İkiz Annesi; aynen hadi geç yattın bari sabah uyu biraz ama nerdeeee çalar saat takılı bunlarda:))

    YanıtlaSil
  10. ahhh ahhh o kadar tanıdık okadar bildik manzara ki anlattığın bizi o kadar deli ettikleri anda bile o kadar sevimli olmayı başarabiliyorlar...

    YanıtlaSil
  11. ben erken yatırmayı başarıyorum ama uyuduktan 3-4 saat sonra mutlaka kalkıyor ve ayağında salla diye tutturuyor,odasında olsa gam yemeyeceğim,aşşa diyor,salona inecekmişiz,alışsın diye bende odasında uyutmaya çalışıyorum,gecenin o vaktinde yıkıyor ortalığı!!!sonunda o kazanıyor,aslında hep onlar kazanıyorlar.SABIR SABIR YA SABIR:))

    YanıtlaSil
  12. En son pes etmiş anlaşılan , yoksa az daha oyalardı seni...Cimcime nasılda uğraşlar bulmuş uyumamak için.Çok sevimli annesi sayona gidinnn :)))

    YanıtlaSil
  13. nilerk; bunu nasıl başarıyorlar anlamış değilim???

    Sedo kız; bencede sabır...

    içimizdeki karnaval; sadece sayon olsa tüm evi dolaştık gece yarısı:)))

    YanıtlaSil
  14. ben gözlerim dolu dolu okudum.büyüyüp evden uçtuklarında bu günleri ne çok istiyeçeksin ama nafile.aklına geldiyinde keşke demeden tadını cıkar.lütfen. onuda kendınıde uzme birak yavruçak yaşamın tadını cıkartsın .iş güç deme boş ver.onlar nasıl olsa olur.birde ayagında asla sallama çok tehlikeli bir şey.ver memeyi sende onunla beraber uyu.Allaha emanet olun.

    YanıtlaSil
  15. gül; bu postda gözlerimin dolacağını hiç düşünmemiştim benide duygulandırdın. Benim kızımda büyüyecek ve uçup gidecek değil mi? Kıyamam ben ona otursun annesinin dizinin dibinde:))) sallama konusuna gelince ağır bir tempoda sallamak bilinenin aksine beyin gelişimine katkı sağlıyormuş derya baykalda bir doktor açıklamıştı. Tabiii gözleri kayacak şekilde hızlı olmamak kaydıyla...

    YanıtlaSil
  16. hala meme mi emiyor nehir naz hanım koda dana oydum demeyi biliyor ama. Aslında hepimizin tahammül sınırları arada aşıyor. ben de çoğu zaman sinirleniyorum. ama eşinizle annenizin yorumuna koptum resmen :)

    YanıtlaSil
  17. Küçük Mucizem; halaaa emiyor ve sanırım biraz zor bırakacak. Diğer ikisine gelince onlar bir alem:)))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...