11 Kasım 2011 Cuma

Flaşşş...... Flaşşş.... Flaşşşşş...... HALVU IN... MEME OUT!!!!!!!



Duyanlar duymayanlara duyursun..... Eş, dost, tanıdık, akraba derdine düşen herkeze müjdeler olsun Nehir Naz 32 ay 7 gün sonra, 7 Ekim 2011 de memeyi bıraktı. Baktı ki çocuğum ben bu işi beceremeyeceğim kendi kökden halletti:)))) Nasıl mı?

Tatil dönüşü dilinde ufak bir kızarıklık oldu ve bu emdikce canını yaktı. Bir müddet azar azar devam etti, vazgeçemedi, ama dili acıyınca geri bıraktı. Birkaç gün sonra kızım meme istemez oldu. Bende bir panik...

-Nehir Naz gel biraz em kızım
-hayıyyy anne o benim dilimi acıtıyoyyyy

Allah Allahhh bu kadar da kolay vazgeçilmez ki:(((( Bilseydim böyle olacağını kara kara düşünürmüydüm hiç??? 2 yaşında artık bıraksak dedim ama öylece kaldı. Söylenilen yöntemler çok iğrençti içim el vermedi. 2,5 yaşına geldi kızım, artık çevredekiler iyiyce abartıp gelinlikledemi emzireceksin demeye başladılar ama ben yine kıyamadım onu memeden kesmeye. Daha doğrusu onu emzirmek o kadar güzel bir duyguydu ki, geçirdiğimiz vakit o kadar kaliteliydi ki, aslında onu memeden kesmek değilde benim buna hazır olmamamdı sorun.  Zaten doktorlar bunun bir süreç olduğunu ve zamanı gelince çocuğun kendiliğinden bırakacağını söylüyorlardı ve öylede oldu.

Tatilde kedi tırmaladı, gelir gelmezde memeyi bıraktı. Bu kadar olayın üzerine bir durgunluk hissettim yavrumda ve tam bir hafta babasıyla resmen köpekler gibi yalvardık emmesi için... Kızım ihaneti yaşadı gibi düşündüm, en sevdiği meme artık dilini acıtıyordu ve bu sebeple onu terk etti:(((((

Tüm çabalarımız sonuç vermedi ve Nehir Naz galip geldi bu konuda. Şimdi artık meme sevmecelerimiz var bizim:)))) Günde bir kez havlusunu kapıp geliyor "anneeee meme sevmeceeee" veee öpüyor, kokluyor...

Bizim meşhurrr bir halvumuz (havlu) vardı emerken elinden bırakmadığı, o hala var. Dedim ya meme out ama havlu hala ınnn:))))))

9 yorum:

  1. :))) gözün aydınmı desem nedesem bilemedim :)

    YanıtlaSil
  2. annesi pekde kolay olmamış, 36 ay emmiş :)) maşallah diyelim sende iyi dayanmışsın :) ne diyelim darısı havlunun başına :) sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. hadi hayırlısı olsun.maşallah güzel emmiş .havlu işine ve sevme işine çok güldüm:)

    YanıtlaSil
  4. E hadi gözünüz aydın o halde:)

    YanıtlaSil
  5. Benimkilerin emme süresi 6 ayla sınırlı olmuştu hep istemiştim en azından bir yaşına kadar emselerdi diye ne güzel bir keyiftir o :)

    Hem maşallah diyeyim hem de sana alışmada kolaylıklar dileyeyim anneler daha zor alışıyor sanırım:)

    YanıtlaSil
  6. Aferin Nehir Naz'a ne kadar kolay bırakmış vazgeçilmezini..Memeler bırakılsa da ona olan tutku bitmiyor.Yağız hala gelip arada kokluyor , bluzumdan içeri bakıyor ve gidiyor.varlığı huzur veriyor galiba :))
    Keyifli akşamlar ,sevgilerimle canım :)

    YanıtlaSil
  7. yaruze; Biraz daha emzirecektim oysa:))))

    Dürr-i Yekta; Nehir Naz'dan çok bana koydu sanırım bırakma işi:)))

    Filiz; :)))

    sezobigo; bizim daha ne maceralarımız var ahhh bir anlatabilsem:))))

    Deli Anne; Teşekkürler...

    İkiz Annesi; Tarifi mümkün olmayan bir keyif o:))) Her iki dileğin içinde teşekkürler...

    Düşlerimden İnciler; Evet o tutkudan vazgeçilmiyor:)))

    YanıtlaSil
  8. iyi ki de bırakmış :) herşeyin fazlası zarar..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...