17 Ocak 2011 Pazartesi

Zor Zanaat Vesselammm:(((

Foto Kaynak: Google Görsel

Geçenlerde bir gazetenin ekinde başlık şu:

Zordur Kadın Olmak

Çok hoşuma gitti. Ünlü bir çok erkek;

Kimi çocuk emziriyor, kiminin gözü mor, kimi trafikte bir tır tarafından sıkıştırılmış, kimi çamaşır asıyor v.s...Empati yapıp kendilerini bizim yerimize koymuşlar zahmet edip:)))

Resimlere bakınca güldüm ama gerçekler insanın içini acıtan cinsdendi. Sizlerlede paylaşmak istedim:

  • Kadınların % 41,9'u şiddet görüyor ve %48'i bunu kimseye söyleyemiyor. Çalışan kadınların % 44,1 'i, çalışmayan kadınların 41,1'i şiddet maduru. En az bie kez hamile kalmış her on kadından biri gebeliği sırasında dayak yiyor.
  • Türkiye'de 21 milyon sürücünün dört milyona yakını kadın. "Trafikte taciz öldürüyordu", "Trafikte taciz korkusu" başlıkları, gazetelerin ücüncü sayfalarının değişmezi. Anketlere göre bir kadın sürücü, hayatı boyunca en az beş kez trafikde ciddi manada tacize uğruyor.
  • 2006 yılında yapılan bir araştırmaya göre 2000-2005 yılları arasında 1190 genç kız ve kadın töre cinayetine kurban gitti. Her yıl yaklaşık 200'ü aşkın kadınımız töre cinayetine kurban gidiyor. Aile tarafından öldürülmeyen ana kendini öldürmeye zorlanan vakalar ise kayıtlara töre cinayeti değil intihar olarak geçiyor.
  • Türkiyede'de 4 milyona yakın kadın okuma yazma bilmiyor. 6-24 yaş grubunda okuma yazma bilmeyen 220 bin kadın var. İlköğretimde kız çocuklarının okula gitma oranının en düşük olduğu iller şöyle sıralanıyor: Bitlis % 84,27, Van % 84,57, Hakkari % 85,05.
  • Nüfus dağılımında kadın-erkek sayısı neredeyse birbirine eşit. Ancak bu eşitlik hayatın diğer alanlarında kendini hemen hiç yer bulamıyor. Mesela ülkemizde lisanslı aktif sporcu sayısı 1 milyon 720 bin 84. Bunların sadece 478 bin 16'sı kadın.
  • Kadınların sadece % 22,3'ü çalışıyor. AB ülkelerinde bu oran %60. Kırsal bölgede yaşayan 100 kadından 84'ü tarım işçisi ama % 77'si herhangi bir ücret almadan iale işçisi olarak çalışıyor.
v.s.,
v.s.,
v.s.....

Daraldım daha fazla yazamayacağım. İşte böyle erkek hegemonyasında bir ülkede çırpınıp duruyoruz:((

5 yorum:

  1. okurken içim daraldı.salaklık kadın olmak.ne dirençli mahlukatlarız ki bunca derdin sıkıntının üstesinden gelebiliyoruz.acınacak hallerdeyiz.çok kötü çook.
    not:resim çok tanıdık geldi:)http://sitare-sevgidensevgilerle.blogspot.com/2010/12/afferimm-bana.html

    YanıtlaSil
  2. Aynı resimleri ben de görmüştüm.Aslında bizler diğer bayanları görünce çok şanslıyız.Maalesef ki ülkemizin dört bir yanında kadınlarımız gereken saygıyı görmüyor:(

    YanıtlaSil
  3. Sitare; google amcaya çalışan kadın resmi yazınca bu çıkıyor canım çalıntı değil yani:)))

    İkiz Annesi; Biz şanslıyız ama ya bizim gibi olmayanlar?

    YanıtlaSil
  4. ay aşkolsun çalıntı demek istemedim,aklımdan bile geçmedi."tevafuk olmuş ,bak ben de bu resmi kullanmıştım" demek istemiştim şeker:)

    YanıtlaSil
  5. Aynı yanılsamayı ben de yaşıyorum sık sık
    Kendi çevremizden ibaret zannediyoruz gerçekleri
    Ancak rakamalar önümüze konunca tablonun vahimliği çıkyor ortaya
    Daha çoook fırın ekmek yemesi gerekiyor bu ülkenin.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...