24 Ocak 2011 Pazartesi

+ Pazartesi Sendromu

Meşhurdur bilirsiniz. Şimdi birde bunun üzerine Nehir Naz sendromu eklendi bizde. Dayanılacak gibi değil, içim acıyor...

Sabah tam evden çıkarken bir kez daha bakmak istedim meleğime. Odasına girdim gözleri açık. Fırladı ışıl ışıl gözlerle beni gördüğüne inanamaz halde...

"Anneeee memeeeeee"

Yavrum benim, aldım kucağıma öpüp kokladım. İşe geç kalıyormuşum hiç umurumda değil kimse kusura bakmasın, kızım meme istedi.

Gönlünü ettikten sonra şimdi sıra onu ağlatmadan evden çıkmaya geldi. Aklımca oyalıyorum ama ne çare uyanık kızım kanarmı? Geldi oturdu kapının önüne.

"anneee ditmeee"

Gözlerim doldu. Elim kolum bağlı öylece kala kaldım.

Elimde olsa gidermiyim kızım?

Seni yalnız bırakırmıyım birtanem?

Ama senin annen çalışıyor. Ne olur alış artık bu gerçeğe ve bu seni etkilemesin. O kadar korkuyorum ki ilerde bu durumunun seni olumsuz etkilemesinden....

Ne mantık yaa...El için çocuk doğuruyoruz. Bir gün başbakan olursam ilk icraatım;

Kadınlar........ İki seçeneğiniz var

YA ÇALIŞMAYACAKSINIZ........

YA DOĞURMAYACAKSINIZ...........

21 yorum:

  1. Allah yardımcınız olsun, hakikaten çalışan kadının işi zor

    YanıtlaSil
  2. Sabahları karşılaşmak benim kabusum oluyor. Seni çok iyi anlıyorum...

    YanıtlaSil
  3. ah Ballı Lokmam,
    ne zordur çalışan annelerin işi

    YanıtlaSil
  4. sana oy vermeyen nolsun :)

    YanıtlaSil
  5. sizi anlıyorum ,oğlumu evde bırakıp çalıştığımda dokuz yaşındaydı ,anne gitme deyişi o bakışı hala gözümün önünde.
    sizinki daha da zor

    YanıtlaSil
  6. ahhhh ahhhhh :((
    deştin yaralarımı... Oy toplamaya başlıyorum hemen ;)

    YanıtlaSil
  7. Oylar için teşekkürler arkadaşlar. Hepimizin derdi aynı işte canımızı evde bırakıp işe gelmek:(((

    YanıtlaSil
  8. bende evliyim ve çalışıyorum bi yandanda üniversiteyi bitrmeye çalışıyorum allahtan son dönemim.Ama kaynanamlar sağolsun şimdiden bebek baskısına başladı.Şimdi bu yazıda üstüne tuz biber oldu.Kirada çalışmak zorunda olan ben kalkıp nasıl çocuk doğurayım.Offf offffff

    YanıtlaSil
  9. safir; o öyle bir sevgi ki herşeyin üstesinden gelebiliyorsun bir de bu tarafından bak istersen. Ama sakın başkalarının baskısıyla değil kendin istediğin için dünyaya getir.

    YanıtlaSil
  10. Kolay gelsin , çalışan bayan olmak aynı zamanda vizdan muhasebesi yapmak zor gerçektende.Ben hergün secretcv ve kariyer net açıyorum ve başvuru yapamadan kapatıyorum.İlkokuldan sonra ömrümde ilk kez evde oturuyorum.oda oğlum için bu kadar aktiflikten ve evden uzak yaşamdan sonra beni eve kuzum bağladı resmen...Kıyamıyorum daha önce yaşadıklarıma sayıyorum şuan yaşayamadıklarımı...Sevgilerimle arkadaşım

    YanıtlaSil
  11. içimizdeki karnaval; helal olsun sana benim yapamadığımı sen yapabilmişsin. Madem yaptın sonunu getir boşver işi gücü otur çocuğuna bak tadını çıkara çıkara. Zaten az kaldı ben başbakan olunca çalışamıycan:)))

    YanıtlaSil
  12. ben iş hayatına ilk gidiğimde 3,5 ayşındaydı oğlum.yaşı büyük olsa bile çok üzülür ağlardı.kzım 13 aylık olacak tekrar döndüğümde işe.onun halini düşünemiyorum.ne acı bir ikilem böyle.

    YanıtlaSil
  13. Ben yıllardır üçüncü seçeneği düşünürüm.
    Çocuklar ilköğretim yaşına kadar tam gün, sonra ilköğretimi bitirene kadar yarım gün ücretli izin. Sonra zaten anneyi isteyen kim. Tam gün işe devam.

    YanıtlaSil
  14. Çalışan anne olmanın en zor yanı.. ama herşey de onlar için.. Daha iyi bir gelecek için..

    YanıtlaSil
  15. valla zor sizin işiniz.ben çalışan kadınları tebrik ediyorum. hem evi hem çocuğu hallediyosunuz. üstelik bide çalışıyosunuz süpersiniz..ben iş için sınava girdiğim gün hamile olduğumu öğrendim.sınavı kazandım ama mülakata gelince torpil devreye girince tabiki başaramadım.ama olsa nasıl çalışırdım diye düşünüyorum herşeyde bir hayır var ben yapamazmışım.ayrıca geçmiş olsun dileklerin için teşekkürler canım..

    YanıtlaSil
  16. Allah yardımcın olsun arkadaşım çok zor:(

    YanıtlaSil
  17. Zor be canım ya.. ben okurken bile içleniyorum.. Allah yardımcınız olsun

    YanıtlaSil
  18. sarkaç; :)) varmı böyle bir iş?

    aylinin defteri; orası öyle ama çocuklarımıza sorsak hangisini tercih ederler acaba, anne mi? gelecek mi?

    bedia; iyiki torpil ayarlayamamışsın:))

    İkiz Annesi; teşekkürler gerçekten zor.

    Deli Anne; Aminn.. hemde ne zor:((

    YanıtlaSil
  19. Günaydın Ballı Lokmam, çocuğu evde bırakıp gitmek gerçekten insanın içini çok acıtıyor, ben ikizlerimi 4 aylık iken okula dönmüştüm, bakıcı ile 3 yıl beraber oldular..sadece şunu düşündüm, ben mesleğimi çok seviyorum ve beni mutlu ediyor, bu mutluluk çocuklarıma pozitif elektrik olarak geri dönüyor..ben zamanında beni uğurlamalarını istedim, bunun benim görevim olduğunu ve bundan mutluluk duyduğumu söyledim..tabiki sizin yönteminiz farklı olabilir..Ama şu bir gerçek ki doğum yapmış bayan en az 2 yıl çalışmamalı..oyum size..bu arada; ilk görev yerim Tokat'dır..sonsuz sevgi ile..

    YanıtlaSil
  20. ballı lokma;hayırdır küsmüyüz.ne bloguma uğruyorsun ne de yazdıklarıma bir cevap veriyorsun.şaşırdım kaldım?!

    YanıtlaSil
  21. Sitare; olurmu canım neden küselim yazdıklarına cevap veriyorum aslında bu postda arada kalmış atlamışım nolur kusura bakma, hemen bloguna geliyorum:))))

    ikizlerimbenim; Doğru söylüyorsunuz, Nehir'de anlıyor, konuşuyoruz ama çocuk işte daha 2 yaşına girmedi sabah sabah uyku mahmurluğu ile anne istiyor yanında ki bence son derece haklı:((

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...