11 Ocak 2012 Çarşamba

Biz artık kreşliyiz......

Bakıcımız çok çirkin bir şekilde maaşına zam isteyince meşhur fıkra misali işine son verildi:)))))) Tekrar bir bakıcı işime gelmedi ve kreşe vermeye karar verdim. Acilinden detaylı bir araştırma ve geçen hafta perşembe günü alıştırma turlarıyla başladı Nehir Naz kreşe.





Pazartesi sabah bıraktık. Allahım meraktan kıvranıyorum, aramakda istemedim hemen ilk günden zırt pırt sonunda dayanamayıp aradım. Gülseren Hanım iyi olduğunu söyledi, öğlen gibi o aradı "merak ettiğinizi biliyorum, bilgi vermek için aradım" dedi. Çok iyiler.... "İlk günden sıkmasak uykudan sonra alsanız" deyince mantıklı geldi banada babası alıp işe getirdi. 




Şimdili kreşle ilgili hiçbirşey anlatmıyor. Sadece yanağındaki kalp çok güzel olmuş kızım deyince "akıllı duyduğum için yaptı öyetmenim" dedi:)))))

haaaaaaa birde dün akşam babasına ben odada değilken (özellikle bunu belirtmek istiyorum);

"öyetmenim bugün bana ozeee süyyymet istedi ama ben daha çüçüğüm annemm ozeee süüymeme izin veymiyoyyy dedim" demiş. Bu konu biraz beni düşündürdü, neden bana değilde babasına anlattının cevabı gayet açık tepkimden çekindi sanırım. Hemen olaya el atacağım tabiki... Tecrübeli annelerden bilgi aldım şimdi ilk fırsatta ona ödül olarak oje süreceğim. Artık evde tek başına değil diğer çocuklarıda görüyor, neden onların anneleri yasaklamadı, onlara zararlı değil mi gibi sorularla kızımın kafası karışmasın:)))))

Şimdilik yolunda gidiyor herşey, umarım böyle devam eder....

27 yorum:

  1. hadi hayırlı olsun çok şeker olmuş.Darısı ilkokula olsun :)
    Bu bakıcı olayları beni çok korkutuyor.
    Biz de yazın mecbur bakacağız birine ama allah iyilerle karşılaştırsın...

    YanıtlaSil
  2. ben de oje sürmesi yasak bir kızdım. küçükken hiç oje sürmedim, ortaokul lise yıllarımda ufak ufak başladım ama bundan hep çok mutluluk duydum çünkü küçücük kızların tırnaklarına ojeyi hiç yakıştırmıyorum. Nehir Naz da ne güzel sürmemiş bu güne kadar, bence bu günden sonra da sürmese olur. Hem başkalarının her yaptığını o da yapmak zorunda değil bu sefer bu alışkanlık ileride sizin yapmasını istemediğiniz bir şey için "ama onlar yapıyor" dedirtmesin. bir de kreşte oje sürülmesini de çok garipsedim. Hangi öğretmen hangi mantıkla oradaki çocuklara oje sürüyor acaba? Ayrıca Nehir Naz'ın siz yokken de sizin kurallarınıza uyuyor oluşu çok hoşuma gitti. Hep böyle sorumluluk sahibi olur inşallah...

    böyle uzun uzadıya yazdım ama bu konularda kesinlikle uzman değilim daha anne bile olmadan sıralayıverdim. ne yapayım okuyunca düşüncelerimi paylaşmadan edemedim...

    YanıtlaSil
  3. Hayırlı olsun okulunuz, daha ilk günden güzel geçmesine sevindim:)

    YanıtlaSil
  4. Kızın çok tatlı maşallah umarım bu yeni yol sizin için aydınlık olur.

    YanıtlaSil
  5. hayırlı olsun,umarım severek gider,çok küçük sanki, canım benim.

    YanıtlaSil
  6. İrem; amin.... Çok ince eleyip sık dokumanız lazım bakıcı meselesinde şimdiden kolay gelsin umarım bulursunuz gönlünüzce birini.

    plndrkn; ben yokken bile oje sürdürtmemesi benimde çok hoşuma gitti gerçekten....

    FADİŞ; teşekkürler...

    Tarkanın Annesi; teşekkürler...

    mehtap; bende küçük diyordun en zoruda sabahın köründe yataktan kaldırıp dışarıya çıkarmaktı benim için o nedenle bakıcıyla idare ettik bu güne kadar ama ne yapalım yeni bir bakıcıdan iyidir. Hem belli bir yaşdan sonra ne yazıkki bakıcı yetemiyor çocuğa.

    YanıtlaSil
  7. Allah büyük büyük okullarını da görmeyi nasipp etsin ne mutlu:)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  8. Böylesi daha güzel bence.gerçi senin fıstık zaten sosyal belli konuşması da güzel (hani bu nedenlerle veerilir ya kreşe:)
    bende ççok istiyorum arkadaşları olsun o anlatsın ben dinliyeyim.gerçi seninkide babaya anlatmış ama:))
    hayırlısı olsun ikiniz içinde

    YanıtlaSil
  9. Sezo bigo; evde sıkılıyor, arkadaş istiyor, dahada olmadı kardeş diyor:)))) Umarım iyi olur şimdiden onar onar saymaya başladı bile.

    YanıtlaSil
  10. hadi hayırlısı canım benim. üniversitelere başladığı günleri göreceğiz inşallah. (ilkokulu liseyi ne çabuk atladım dimi:) )

    YanıtlaSil
  11. hadi hayırlı olsun. bence kreş en iyisi çocuk için. sosyalleşiyor, kendi yaş grubundan bir sürü arkadaş ediniyor, yeni şeyler öğreniyor. için içini yer biliyorum ama kreş en iyisi. Biraz fazla hastalanacaktır ilk yıl en kötü yanı bu. sevgiyle

    YanıtlaSil
  12. maaşAllah...okullu olduğu günleri de görürüz hep beraber inşaAllah

    sevgiyle...

    YanıtlaSil
  13. oytunla hayat; İnşallah senin atladığın gibi bizde kolay geçiririz o günleri:))))

    dilek; hastalandı bile:(((((

    Aynur (Küçük Hala); aminnn....

    YanıtlaSil
  14. hayırlı olsun...diğer günleriniz de, başladığı gibi problemsiz geçip gitsin :)

    YanıtlaSil
  15. Benim küçük tosbağa da geçen sene aynı kreşe 15 gün gitti ama çok ağladığı için almak zorunda kaldık. O zaman 3 yaşında idi bu sene sadece öğleden sonra başka bir yere gidiyor, hayatından çok memnun. Ama sık hastalandı (ilk sene çok normal), iyi bir kreş bizimkinin gitmek istememesini sabah uykusuna bağlıyorum. Size de hayırlı olsun umarım hep memnun kalırsınız

    YanıtlaSil
  16. Allah hayırlı uğurlu etsin manolyacım.darısı 2 hafta sonra kızımın başına.sanırım ben de artık kreş postları döşeyeceğim.

    bence için çok rahat olsun.yaşı çoook ufak değil zaten.hem bir evin içinde arkadaş yok ,bakıcı bir teyzeyle sıkılmıştır.üstelik kendini geliştiremez de çocuk.çok çok iyi yaptın.tam da zamanıydı.

    babaya demsinin iki sebebi var benim fikrime göre
    ilki sen kızan baba alttan alan rolündeyse babayı yumuşak gördüğünden anlatmıştır.diğeri kızlar babalarına düşkün olur ve en çok babayı özler.ona yaranmak için türlü dümenlere başvurur canım."bak baba ben oje sürdürmedim,ne akıllıyım değil mi "demek istemiştir:)))

    YanıtlaSil
  17. hayırlı olsun, en güzelini yapmışsınız daha sosyalleşir ama kreşten geldikten sonra bolbol konuşun neler yaptıklarını neler yedirdiklerini mutlaka sorun, bir yakınım kızını kreşe verdi, her gün ne yediniz diye soruyormuş, çoğu zaman et anne dermiş, bir gün annesi makarna pişirmiş kız annesine aa anne et mi pişirdin demiş :)

    YanıtlaSil
  18. Hayırlı olsun,bakcıdan daha iyi geliyor bana kreş en azından sosyal becerileri gelişir,sevgiler...

    YanıtlaSil
  19. bahriye-krm; teşekkürler...

    tosbagalar ; aaaa sizdemi Çorumdasınız, tanışalım:)))

    Sitare; sağol canım sanada kolay gelsin. Baba konusunda beni rahatlattın:)))

    Filiz; makarna ve et:)))) şimdilik birşey anlatmıyor bende zorlamıyorum belki zamanla anlatır...

    YanıtlaSil
  20. Okul hayatınız başladı demek.Hayırlı uğurlu olsun inşallah canım.Herşey o kadar çok değişiyor ki onlar okula başladıklarında.Muhabbet ederken mesela ondan hiç duymadığınız bir kelime bile çok hoşuna gidiyor insanın. :)

    YanıtlaSil
  21. hayırlı olsun negüzel:))
    darısı başıma darısı başıma:)

    YanıtlaSil
  22. Birgün bizde Çorumlu blogerlar buluşması düzenleyelim. artık kaç kişi oluruz bilemem:))

    YanıtlaSil
  23. Nehir Naz her zaman ki gibi çok şeker, babayla dertleşmek istemiştir ,belki :)
    İnşallah herşey gönlünüzce olur canım :)

    YanıtlaSil
  24. Manolyacım hayırlı olsun kreşiniz. Biliyorsun biz neredeyse bir sene zorlandık ayrılırken. Neyse ki bu sene çok şükür yoluna girdi. Haa bu arada benim kızım da ojeyle rujla kreşte tanıştı.

    Adım adım dergisini sormuşsun. biz 12-24 aylık döneme aboneydik. Ece çok seviyordu. Hatta bir süre yeni kitaplar almama rağmen hep adım adım dergilerini okumak isterdi. bir kere çok kaliteli. tek sorunu Ece bazı yerlerde ilerdeydi.
    Ama bu sene 24-36 aylık döneme abone olmadığıma pişman oldum. Çünkü çok renkli ve kocaman resimli bir dergi. Sayfaları az ama çocuklara yetiyor.
    boyut yayıncılığın anaokulu serisi de var. beni çok aradılar üye olmam için ama ece artık kreşli olduğundan evde eskisi gibi aktivite yapmıyoruz dedim ve almadım.
    Bu arada adım adımın 3 yaş sonrası seti yok sanırım.

    YanıtlaSil
  25. allah güzel sağlıklı,huzurlu güzel bir ömür versin inşallah...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...