21 Mart 2011 Pazartesi

Adını Koyamadım!!!!

Daha karnımdayken vardı bu telepati aramızda.

Kızım şimdinin aksine doğmadan önce çok sakindi. Öyle anlatılanlar gibi içimde parende atmazdı. Çok nadir oynardı, özellikle gece yatacağım zamana denk gelirdi bunlarda. Sonradan bu durumu duyan doktorumuz "doğduktan sonra işin zor gece ile gündüzü karıştırmış fıstık" demişti. İşte böyle oynamadığı zamanlar biraz endişelenmeye başlasam "anne burdayım" der gibi hemen hareketlenirdi. Doğduktan sonra hani her annede olurya nefes alıyormu diye pipirikleniriz. Ne zaman böyle endişelensem mutlaka bir ses çıkararak beni rahatlatırdı. Yine uykusunda ne zaman öpüp seni seviyorum kızım desem mutlaka gülümseyerek bana bir nevi cevap verirdi ve hala gülümsüyor.

Tabii bu aramızdaki telepatinin olumlu yanları. Birde olumsuz tarafları var. Nasıl mı?

Stresli bir hamilelik geçirdim diyebilirim. O duyguları hepimiz yaşadık biliyoruz. Birde bunların üzerine özel sebeplerde eklenince, yanında sana destek olacak birini bulamayınca bu duygular dahada çekilmez oluyor. Hamileyken ne zaman ağlasan o içimdeki parçam anında bunu hissederdi. Çocuk anında huzursuzlanır, kendi varlığını bana hatırlatırdı. Hatta bir keresinde oynamıyor diye telaşlanıp ağlamaya başlayınca telaşımın yersiz olduğunu hemen gösterdi bana:)))

Dün gece.....

Yaklaşık 15-20 gündür evde bir soğuk savaş. Ara ara hafif yumuşamalar ama sonra tekrar zıtlaşmalar. Tamam her evlilikte olur bunlar ama bizimki biraz farklı. Saygı sınırlarını zorlar cinsten. İnsanları değiştiremeyeceğimiz ortada zaten böyle bir çabamda yok ama insan bu kadarda olur olmaz herşeye konuşmaz ki!!!! Alıştım artık, aldım huyunu duymamazlığa geliyorum çoğu zaman, dediklerini unutmaya çalışıyorum ama bir yere kadar.

Problem çıkmasın diye susmak beni daha fazla yıpratıyor. Zaten cevap verdiğim her anda sesler hemen yükseliyor. Susma sebebim kızım. Babası için farkeden bişey yok. Çocuk var mı, yok mu... Bağıracaksa yine bağırıyor, kızımın ağlamasına aldırış etmeden, sus çocuk var dememi dinlemeden!!!!

Hareketleri belli ediyor, biz ona fazla geliyoruz. Gidebilir ama gitmiyorda. O sadece yatsın, dinlensin, uyusun, kendi istediklerini yapsın, yalnız odalarda gece yarılarına kadar otursun, ondan hiçbirşey beklemeyelim, istemeyelim..... Sesimiz bile onu rahatsız ediyor. Dün akşam Nehir Naz'a yemek yediriyorum. Kızım hadi son iki kaşık gel yanıma dedim ve ne dedi biliyormusunuz. Hadi yede kızım bende şu haberleri izliyim!!! Konuşuyorum ya ses oluyor rahatsız oldu beyimiz anlaşılan:(((

Her an patlamaya hazır bomba gibi. Ben ev içinde üzerime düşenleri yerine getirmeye çalışıyorum. Yemek, çocuk, ütü v.s. Ve üstüne birde çalışıyorum. Ama sanki kendisi herşeyi dört dörtlük yapıyormuş gibi en ufak bir aksaklıkta ki bunlar ona göre, hepsini siliyor ve ben napıyorumki oluyorya işte bu nankörlük beni deli ediyor.

İşte dün gece bu ruh haliyle sessiz ve yalnız girdim yatağa.....Biraz sonra kızımın odasında bir bağırma sesi, gittim uyuyor. Rüya görüyor sanırım deyip tekrar geldim yattım. Biraz sonra "anneeeeee" diye bir ses daha. Yine gittim uyuyor. Daha sonra "anneeeee ditmeee" diye başladı ağlamaya. Gittim yanına yine uyuyor ama yatağın içinde dönüp duruyor. Uyandırdım sakinleştirmek için. Bu arada kendimide telkin ediyorum "ağlama bak çocuk yine hissetti ve huzursuzlandı"

Uyandı....

anneeee
burdayım kızım
anneee ditme
gitmem kızım Allah izin verdiği sürece hep yanındayım. Rüyamı gördün Nehir Naz?
hııııı hııııı anneeee şeni döööödümm, anneeeee biilittde yatalımmı...

Ben sakinleşince oda tekrar uykuya daldı. Ona sarılınca, yanımdayken herşeyi unutuyorum. O benim yaşama sebebim, mutluluk kaynağım, gerisi boş.....

Kız çocuk istemiyorum deyince herkez yargıladı beni. Kimse neden diye sormadı. Bunu ilk defa burada söyleyeceğin. Neden biliyormusunuz? Hani "ananın kaderi kıza" diye meşhur bir laf vardır ya... Bilmem anlatabildim mi? Benim yaşadıklarımı yaşamasın diye, benim hissettiklerimi hissetmesin diye, benim çektiğim sıkıntıları çekmesin diye, çok mutlu olsun, hep gülsün, incitilmesin, kırılmasın, üzülmesin diye......

Canım kızım iyi ki varsın, herşey senin için. Annen güçlü herşeye direnir, üstesinden gelir. Eğer bütün bu olanlara sessiz, tepkisiz kalıyorsam bilki bunlar senin için.

27 yorum:

  1. inan bana gözlerim dolarak ve tüylerim diken diken okudum ve sonunun iyi bitmesini ümit ettim.çok üzüldüm çok .
    çocuklar olunca öyle düğüm oluyor baoğzda söylencekler en çok da annmeden bilirim.bizimki de sinir lidir .dinlenmek ister hep ama anlayışlıdırda.böyle seni okuyunca keşke sonu iyi kelimeler le bitsin istedim.inşallah düzüelir hayatındaki seni mutsuz eden herşey inan bana seni anlıyorum annemden anlıyorum arkadaşımdan dolayı anlıyorum ve şu anda okunan ezan anında senin için dua ediyorum.
    sabırlar diliyorum

    YanıtlaSil
  2. ne desem bilemedim :( ne denir ki bu durumlarda...
    düğüm düğüm oldu boğazım...
    sen üzülme yinede. bilirim hep kızını düşünürsün ve güçlenirsin. Yine öyle yap olurmu?

    Çocuklarımızı öperiz ya öpüyüm geçsin diye. Ben bu sefer seni öpüyorum arkadaşım, hemde en kocamanından...

    YanıtlaSil
  3. Ah be Manolyam. Sanırım dediğin gibi her evde bu durumlar mevcut. Naz ın rüyası korkması beni çok etkiledi. kıyamam kuzuya. Eşinle konuşsan (dicem ama bazen gerçekten işe yarıyor) ne istiyormuş tam anlamıyla. eğer sadece yemek içmek yan gelip yatmaksa? niye evlendi ki? eğer onu böyle kabul ediyorsan sen ve kızın kendi dünyanızı kurun onu kendi dünyasında bırakın. inan bir süre sonra kıskanacak sizin harika bağınızı.

    Oğlun olsa ne değişecek ki be canım. Onu da el kızı gelir üzer kırar incitir.
    rabbim bahtlarını güzel eylesin.
    Sonu güzel biten bir post bekliyorum senden :)

    YanıtlaSil
  4. sözün bittiği yer...
    erkekler hiç bir zaman büyümeyen çocuklar, üç yaş çocuğunun egoist düşüncesi genelde devam ediyor, önceleri çocuk küçük deyip çekiyorsun, sonra bu yaştan sonra deniyor, ama geçen bizim ömrümüz, beyler üç günlük dünya diyor keyfine bakıyor, bayanlara kaç günlük bu dünya merak ediyorum...
    umarım düzelir:)))
    sevgiler ve bol sabırlar...

    YanıtlaSil
  5. yaa ama olmaz ki ...inan bende çok üzüldüm..Allah yardımcın olsun...sen bu bebişi tek başına yapmadın baba da en az senin kadar sorumlu...senin de dinlenmeye hakkın var onun da...haksız mıyım?? konuşarak herşeyin çözüleceğine inanıyorum arkadaşım...her şey gönlünce olur umarım....sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. :( Bir çok baba farksız değil aslında arkadaşım, az ya da çok.. anneler çekiyor sineye çoğunlukla.. çekmezse dediğin gibi sesler derhal en üst seviyeye çıkıyor.. ve çocular için uğraş veriyoruz işte ama ben gene çocuklar üzülür diye tutamıyorum kendimi bağırış çağırış gidiyor evde ..

    Bir de lüütfen şartlama kendini de kızını da anasının bahtı olmak zorunda değil asla ve kat'a! kendini buna inandırırsan olur, lütfen yapma!

    sevgiler.

    YanıtlaSil
  7. ahh erkekler ve meşhur bencillikleri.vardır belki başka sıkıntısı eve yansıtıyordur,düzelir inş.
    çocuklara yansıtmamak en yisi ama ne mümkün ? hemen kendilerini güvensiz hissediyorlar.hele kızlar daha bir anten hemen anlıyorlar.
    Rabbim dayanma gücü versin,eşinize de anlayış.

    YanıtlaSil
  8. Canım çok üzüldüm senin için:(
    Hele de kuzucuğa büyük ihtimalle günün gerginliği rüyasına giriyordur meleğin.
    Allah yardımcın olsun ve tez vakitte tatlıya bağlansın inşallah.Canı gönülden dilerim bunu.
    Allah evladını hep iyilerle karşılaştırsın...

    YanıtlaSil
  9. Çok üzüldüm okurken:( gerçekten.Allah dayanabildiğin noktaya kadar sabır,güç versin sana.

    YanıtlaSil
  10. Unuttum bu arada bence bolca yaz,inan burası terapi gibi geliyor insana kimden, neyden bahsettiğinin bir önemi yok bence bolca yaz:(

    YanıtlaSil
  11. Off canım ya, üzülerek okudum yazını. Birçok çocuklu evde yaşanan sorunlar bunlar ve anlayışlı erkek çok az gerçekten.Bizleri anlamaları çok zor, zaten anlamalarını bekleyemeyiz, bizim yapabildiklerimizin onda birini yapsalar aylarca konuşurlar. Bu durum onların özünde var.
    Üzülme, düzelir herşey daha iyi olur inşallah. Tuğra'nın stresli geçen bebeklik dönemlerinde bizdede olmuştu bu tür şeyler ama sebebinin çocuk olduğunu biliyorduk.O büyüdükçe sorunlarda kalktı ortadan. Umarım zamanla sizinde düzelir, herşey yoluna girer..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  12. Benim annem çok çekmiş bir kadındır. Hep onun üzüntüsü benim üzüntüm olmuştur. Kız çocuklara anaya yar, yaren can yoldaşıdır.
    İnşallah düzelir sıkıntılarınız ama erkekler genelde benzer tepkileri veriyorlar...

    YanıtlaSil
  13. benim de gözlerim doldu okurken gerçekten:/Ortam öyle olunca çocuğun etkilenmesi de normal tabi:/ Allah yardım etsin inşallah düzelir ilişkiniz ..

    YanıtlaSil
  14. Her evlilikte sorunlar oluyor. Bazen o kadar çok şeye katlanıyoruz ki...Kimin için tabiki çocuklarımız için ama bu babalar bunların hesabını nasıl verecek bilemiyorum. Hem çalıştırırlar hem de bütün herşeyi bizden beklerler. Hep derim bir daha dünyaya gelsem baba olacağım diye. Hayırlısı umarım bir an önce düzelir herşey

    YanıtlaSil
  15. canim, Allah sana sabirlar versin, hemde cokca... umarim senin ve kizin icin hayirlisi olur ...

    YanıtlaSil
  16. Canım benim allah sabır versin...İnşallah bugün daha iyisindir..Nehir Naz da daha mutlu ve huzurludur...
    severken ve aşık olurken mantığımız devre dışı kalıyor ve kendimizi bir hengame nin içinde buluveriyoruz...Nedense hep zıt kutuplar bir yastığa başkoyuyor...İnşallah bir orta yol bulursunuz ve hakettiğin huzura kavuşursun...

    YanıtlaSil
  17. ne diyeceğimi bilemedim...bahar herkesi etkiledi belki eşinide etkilemiştir..Agresifliği bu yüzdendir belki..yoksa hepmi böyle..İnşallah bir an önce düzelir aranız...Hiçbir evlilik heleki çocuk varken bitmemeli kolay kolay...iyi haberlerini bekliyoruzç...sevgiler...

    YanıtlaSil
  18. Canim ya, cok uzuldum. Ne demeliki boyle bir durumda. Verebilecegim tek ogut icine atma, kendini cok kotu hissediyorsan psikolok yardimi al. Esine cok kizdim su anda, neden oyle yapiyor. Seni ve kizini uzmeye ne hakki var.

    YanıtlaSil
  19. Aynı gerginlik bir kaç gündür bizim evde de var.Ara ara olur.Ben konuşaraktan durumu halledemedim.Zeytin yağ gibi devamlı üste çıkıyor,sen ne yapıyorsun diyor, sinir kat sayım tavan yapıyor.Tek iyi tarafı bizde bağrışma olmaz sesimizin yükseldiği nadirdir.Ben konuşmamayı tercih ediyorum.Kız çoçuk her zaman annenin sırdaşıdır,dert ortağıdır.Kızım büyüdüğünde bu yaptıklarının hesabını babasından soracak :)Sende daha fazla canını sıkma canım, kendimizi yıpratmamızla kalıyoruz.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  20. inşallah bugün daha iyisindir.ve iyişeyler olmuştur hayatında
    sevgiler

    YanıtlaSil
  21. Canısı duygusal bir dönemdesin sanırım boşver takma erkekler hep aynı bak benim 13 sene bitti hep aynı. Kafana takma hiç sallama. Bilseydim durumlar böyle gelirdim hafta sonu Öptüm canımıniçi.

    YanıtlaSil
  22. Prensesle aranızdaki telepatiyi okuyunca çok duygulandım.Bende bebeklerimi hissetmeye çalışıyorum sık sık.Eşinle ilgili ilişkinize gelince yaşadıkların çok zor Allah yardımcın olsun arkadaşım.Keşke babalarda anneler kadar fedakar olabilse...

    YanıtlaSil
  23. arkadaşım nasıl oldun ne yaptın merak ediyorum bir ses ver lütfen inşalla sular durulmuş ve güzeldir herşey senin acından .
    kendine iyi bak

    YanıtlaSil
  24. Merhabalar!
    Bloguma yaptığınız ziyaret için teşekkür ediyorum.Allah bevladınızın acısını göstermesin.İyi bir geleceğe sahip olsun inşallah.
    Sevgiyle:)

    YanıtlaSil
  25. Canım e mail adresini bulamadım.
    umarım herşey yolundadır. özlettin kendini

    YanıtlaSil
  26. Destekleriniz için çok teşekkürler arkadaşlar. Nil, Sezobigo iyiyim merak etmeyin arkadaşlarım. Hepinizinde dediği gibi oluyor işte evliliklerde ama bazen derinden yaralıyor bizleri, kırılan vazo yerini tamamlamaz cinsinden:(( Bende öyle duygusal anımda yazdım postumu. İnanın öyle zaman geliyorki konuşmakda çözüm olmuyor. Konuş konuş neyi değiştirebiliyorsun ki. Neyse idare edeceğiz artık böyle az hasarlı. Önemli olan ben değil kızımın bu olanlardan etkilenmemesi.

    YanıtlaSil
  27. Merhabalar,
    Ben sizin kızınızın büyümüş haliyim denebilir:D benim annem de sırf benim ve kardeşim için babama katlandı-katlanıyor. blogunuzu yeni gördüm. size bir kaç tavsiye vermek istiyorum: kızınıza her şeyi anlatın. hep anlatın hep onunla konuşun. kadınların güçlü olması gerektiğini, çalışmaları gerktiğini, her şeyi yaşına göre anlatın, her şeyi onunla paylaşın. bi de -eğer çalışmıyorsanız- bir iş bulup çalışın. çünkü eşinize bağımlı kalmamak için yapmanız gereken en önemli şey bu. kızınıza güçlü bir kadın örneği olun. kızınız da benim gibi 20li yaşlarda doktor olmak için evden uzaklara gittiğinde hiç bir şeyden korkmaz olur o zaman.annesinin hep arkasında olduğunu bilir.allah yardımcınız olsun. dualarım sizinle.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...